Analiza roli sektora małych i średnich przedsiębiorstw w rozwoju gospodarczym.
Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, jaki zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, żeby oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, jaki pozostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki buchania – dowiedz się więcej na stronie internetowej wina. Wina posiadają na dodatek nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym skutkiem fermentacji, jednakowoż hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem działania enzymów. Albowiem pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują sporo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych wypadkach się podgrzewa sok, aby wyeliminować tą zawartość metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu.
1. Informacje
2. Wskazówki
3. Triki
4. Znajdź tutaj
5. Portfolio